Dozijn systeem

Dozijn SysteemHet dozijn systeem wijkt iets af van de gebruikelijke strategieën voor roulette. Een voornaam verschil is dat je bij dit systeem van andere inzetmogelijkheden gebruikmaakt. Aan de naam kan je al afleiden dat je hier inzet op twaalf nummers tegelijk. Dit is dus een derde van het speelveld met de nummers 1 tot en met 36. Door de aanwezigheid van de groene nul op het roulettewiel heb je niet exact 33.3 procent kans om te winnen. Er zijn verschillende manieren om deze specifieke strategie toe te passen. Wij geven je graag meer uitleg over het systeem met inzetten op dozijnen. De manieren waarop je het kunt gebruiken en of het slim is voor spelers die met een hoge limiet gokken. Wat betreft dit laatste kunnen we al vertellen dat dit het geval is. Anders zouden we de strategie immers niet op deze website plaatsen.

Kijk nu zelf of deze tips werken

Uitleg van systeem dozijn

De meeste roulette strategieën maken gebruik van de mogelijkheden om inzetten te plaatsen waarbij je de helft van het speelveld bezet. Bij de dozijn strategie zet je juist op een derde van het speelveld in. Dit kan je op verschillende manieren doen. Zo kan je bijvoorbeeld een inzet plaatsen op de verticale kolommen die naar het roulettewiel toe wijzen. Deze vakken staan op het speelveld meestal aangeduid als '2 to 1' omdat dit de uitbetaling is die je kunt ontvangen bij een winnende ronde. Een andere optie is om op de horizontale kolommen in te zetten. Hierbij zet je in op de vakken naast het genummerde speelveld die elk vier horizontale kolommen bezetten. In de vakken staat 1st 12, 2nd 12 en 3rd 12. Uiteraard kan je ook steeds op 12 losse nummers tegelijk inzetten. Dit is echter niet zo makkelijk en verandert niks aan je kansen om te winnen. Deze zijn namelijk bij een inzet op een enkel dozijn ongeveer 33.3% en bij twee dozijnen 66.6%.

Twee manieren gebruik strategie

Er zijn twee manieren waarop je gebruik kunt maken van een dozijn systeem. Zoals we je al verteld hebben in de vorige paragraaf moet je hierbij gebruikmaken van de mogelijkheid om op twaalf nummers in te zetten. Je hebt iets minder kans om te winnen als bij een inzet op rood of zwart, maar de uitbetaling is ook groter. Zet je op een enkel dozijn in dan hoef je dus ook de inzet minder snel te verhogen. Bij een winst pak je namelijk een hoger bedrag. Een inzetpatroon voor dit systeem kan er als volgt uitzien. 1 – 1 – 2 – 3 – 4 – 6. Een andere mogelijkheid is om op twee dozijnen tegelijk in te zetten. Bij deze manier van spelen heb je zelfs meer dan 50% kans om te winnen. Uiteraard heeft dit ook zijn uitwerking op het geld dat je uitbetaald krijgt na een winst. Bovendien moet je steeds twee inzetten plaatsen waardoor het verlies ook sneller toeneemt. Wil je dit corrigeren op een manier als bij het Martingale systeem dan loopt je inzet heel snel op. Bijvoorbeeld met 1 – 3 – 9 – 27 – 81 – 243.

Toepassen bij gokken met hoge inzet

Het systeem met de inzetten op dozijnen is om een aantal redenen goed geschikt om toe te passen bij het gokken met hoge inzet. Het eerste systeem kan je met hogere inzetten beginnen omdat deze niet zo snel oploopt. Met een beetje geluk kan hierbij je winst ook snel hoog oplopen, omdat je hoger inzet en de uitbetalingen meer zijn. Het tweede systeem is ook een prima strategie. De inzetten lopen hier sneller op maar je kansen om te winnen zijn ook groter. Daardoor zal het niet snel voorkomen dat je een groot aantal rondes achter elkaar verliest.